logo

Actas kiaušiniams, ryžiams, makaronams, jautienai

• Kietai virtiems kiaušiniams lengvai nulupti. Kad kietai virti kiaušiniai lengvai nusiluptų, į vandenį, kuriame jie verda, įpilkite arbatinį šaukštelį spirito acto ir valgomąjį šaukštą druskos.

• Kad verdami kiaušiniai nesuskiltų. Prieš vandeniui užverdant įpilkite 2 valgomuosius šaukštus spirito acto.

• Verdamai jautienai suminkštinti. Į vandenį, kuriame verda jautiena, įpilkite valgomąjį šaukštą ar daugiau obuolių acto, kad mėsa suminkštėtų ir pagerėtų jos skonis.

• Makaronų krakmolingumui mažinti. Jeigu virdami makaronus įpilsite keletą lašų spirito acto, makaronai nesulips.

• Ryžių krakmolingumui ir lipnumui mažinti. Virdami ryžius įpilkite truputį spirito acto. Imkite tokias proporcijas: 1 stiklinė ryžių, 2 stiklinės vandens ir truputis spirito acto. Ryžiams užvirus, uždenkite puodą ir virkite ant mažos ugnies arba palaikykite 20 minučių uždengę. Atidengtus ryžius pabadykite šakute ir pamatysite, kad jie nelipnūs.


2024 m. spalio 1 d.
Ingredientai: • 2 kg kiaulienos sprandinės • 3 stiklinės „Bajoriškių“ marinato • 5-6 svogūnų galvutės Paruošimo būdas: Supjaustykite mėsą norimo dydžio gabaliukais ( rekomenduojama 2- 3 kąsnių dydžio ). Svogūną pjaustykite griežinėliais ir sumaišykite su mėsa. Užpilkite „Bajoriškių“ marinatu, pamaišykite. Palikite per naktį stovėti vėsiai pridengtus lėkšte ir prislėgtus. Iškeptus šašlykus patiekite su virtais ryžiais (arba juoda duona), šviežiomis daržovėmis ir pomidorų padažu. Skanaus!
Share by: