Actas kiaušiniams, ryžiams, makaronams, jautienai
• Kietai virtiems kiaušiniams lengvai nulupti.
Kad kietai virti kiaušiniai lengvai nusiluptų, į vandenį, kuriame jie verda, įpilkite arbatinį šaukštelį spirito acto ir valgomąjį šaukštą druskos.
• Kad verdami kiaušiniai nesuskiltų.
Prieš vandeniui užverdant įpilkite 2 valgomuosius šaukštus spirito acto.
• Verdamai jautienai suminkštinti. Į vandenį, kuriame verda jautiena, įpilkite valgomąjį šaukštą ar daugiau obuolių acto, kad mėsa suminkštėtų ir pagerėtų jos skonis.
• Makaronų krakmolingumui mažinti. Jeigu virdami makaronus įpilsite keletą lašų spirito acto, makaronai nesulips.
• Ryžių krakmolingumui ir lipnumui mažinti. Virdami ryžius įpilkite truputį spirito acto. Imkite tokias proporcijas: 1 stiklinė ryžių, 2 stiklinės vandens ir truputis spirito acto. Ryžiams užvirus, uždenkite puodą ir virkite ant mažos ugnies arba palaikykite 20 minučių uždengę. Atidengtus ryžius pabadykite šakute ir pamatysite, kad jie nelipnūs.
