Rūgštingumas: 6%
Obuolių actas yra malonaus skonio ir puikaus aromato, todėl plačiai naudojamas kulinarijoje. Obuolių acte aptinkama visų tų pačių elementų, kurių esama obuoliuose: vitaminų (A, B1, B2, B6, B12, C, E, beta karotino), mineralinių medžiagų bei mikroelementų (kalio, natrio, kalcio, magnio, cinko, fosforo, vario, geležies, silicio, boro, floro, chloro, bioflavonidų, pektino), skatinančių medžiagų apykaitą, spartinančių kraujotaką ir stiprinančių sveikatą. Vartojamas maistui konservuoti ir pagardinti, liaudies medicinoje. Gaminamas rauginant spirituotas obuolių sultis acto rūgšties bakterijomis. Galimas nedidelis obuolių actui būdingų nuosėdų kiekis. Tinkamas vartoti iki savaiminio susidrumstimo.
Rūgštingumas:
6%
Talpos:
0,4 / 0,5l / 1l / 5l
Skiedimas:
Su vandeniu santykiu 1:1.
Laikymo sąlygos:
0 °C - +25 °C temperatūroje.
Padažams ir marinavimui
Žuvies ir mėsos patiekalams
Salotoms gardinti
Daržovėms konservuoti
Visos teisės saugomos | Actas, AB | Privatumo politika