logo

OBUOLIŲ ACTAS

Rūgštingumas: 6%

OBUOLIŲ ACTAS

Obuolių acto sudėtis

Obuolių actas yra malonaus skonio ir puikaus aromato, todėl plačiai naudojamas kulinarijoje. Obuolių acte aptinkama visų tų pačių elementų, kurių esama obuoliuose: vitaminų (A, B1, B2, B6, B12, C, E, beta karotino), mineralinių medžiagų bei mikroelementų (kalio, natrio, kalcio, magnio, cinko, fosforo, vario, geležies, silicio, boro, floro, chloro, bioflavonidų, pektino), skatinančių medžiagų apykaitą, spartinančių kraujotaką ir stiprinančių sveikatą. Vartojamas maistui konservuoti ir pagardinti, liaudies medicinoje. Gaminamas rauginant spirituotas obuolių sultis acto rūgšties bakterijomis. Galimas nedidelis obuolių actui būdingų nuosėdų kiekis. Tinkamas vartoti iki savaiminio susidrumstimo.

skystis

Rūgštingumas:

6%

butelis

Talpos:

0,4 / 0,5l / 1l / 5l

vanduo

Skiedimas:

Su vandeniu santykiu 1:1.

termometras

Laikymo sąlygos:

0 °C - +25 °C temperatūroje.

Obuolių acto panaudojimas

Padažams ir marinavimui

Žuvies ir mėsos patiekalams

Salotoms gardinti

Daržovėms konservuoti

Share by: